tiistai 5. tammikuuta 2016

2.1.2016 Röykkä #34

Olimme lauantaina 2.1. Röykässä ulkomuotonäyttelyissä Asterin ja Lillan kanssa. Aloimme valmistautumaan (nyppimään valkoisia karvoja, leikkaamaan kynnet...) vasta edeltävänä päivänä, joten meille tuli hieman kiire ja olimme äitini kanssa melkein varmoja, että ainakin Lilla saisi hylätyn ja Asterin yksi pilkkukin oli todella epäselvä.

Näyttelyt alkoivat yleisölle vasta yhdeltä, joten meidän ei tarvinnut herätä aikaisin ja lähteä aan nyt saimme rauhassa hoitaa aamurutiinit. Noin varttia yli kymmenen, lähdimme Saloon ABC Piihoville hakemaan Asterin kasvattajaa ja sen kolmea kania, jotka tulivat mukaan. Kaikki niistä olivat saksanjättischekkejä. Kaksi niistä Asterin sisaruksia ja yksi niiden kaikkien isä. Koko perhe oli siis melkein koossa (äiti ja osa sisaruksista puuttui).

Paikan päällä oltiin noin puoli yksi ja veimme kanit sisälle. Näyttelyissä oli kaneille omat häkit, niin kuin ulkomuotoluokissa yleensäkin on. Numerot olivat niissä valmiina ja veimme Lillan ja Asterin oikeille paikoilleen. Asterin numero oli 7 ja Lillan taas 133. Kaneja siellä oli siis yli 250.

Asterin lisäksi saksanjättischekkejä oli neljä, yhteensä siis viisi. Aster pärjäsi ihan hyvin, mutta oli omasta rodusta huonoin ja sai 90,5 pistettä. Asterilla oli karvanlähtö ja herra oli myös karvan verran liian kevyt, joten painosta vähennettiin yksi piste. Asterin veli ja sisko saivat hyvät pisteet ja myös Asterin isä sai hyvät ja olihan hän rotunsa paras.






Lillan lisäksi pienirexejä oli myös neljä, joten heitän yhteensä oli viisi. Lilla pärjäsi todellakin odotettua paremmin ja sai yllättävät 94 pistettä ja kunniamaininna. Olin todella innoissaan ja samalla hämmästynyt. Kuvioinnista vähennettiin vain muutama hassu piste kun viimeksi ulkomuotoluokassa Lilla hylättiin kuvioinnin takia. Oli vain yksi jolla oli samat pisteet kuin Lillalla ja muilla pienirexeillä oli Lillaa huonommat pisteet. Eräs uros sai myös 94 pistettä ja kunniamaininnan, joten kun Lilla ja se uros saivat samat pisteet, ei kumpikaan saanut ROP(=rotunsa paras) ruusuketta, vaikka perjaatteessa molempien olisi kuulunut saada. Lillakin olli hiukan kevyt ja ja jos olisi ollut oikein painoinen, olisi neiti saanut painoon täydet pisteet ja saanut 95 pistettä. Voittanut siten oman rotunsa ja päässyt vielä BIS(=best in show) karsintaan eli olisi voinut olla jopa BIS kani.





Näyttelyissä meni koko päivä ja kotonakin olimme vasta yhdeksän jälkeen illalla. Kotona kun menimme ruokkimaan kanit, ei Aster ja Lilla ollenkaan syönyt ruokiaan vaan meni heti nukkumaan. On tämä näyttelykanina oleminen aika rankkaa hommaa näköjään.

Ainiin... Tuomareita oli neljä ja kaksi oli tullut Ruotsista ja loput kaksi taas Norjasta, joten suomalaisia tuomareita ei ollut. Mikä oli minusta kivaa, sillä ulkomaalaiset osaavat minusta (minun mielipide, ei muiden, joten älä pahoita mieltä) parempia arvostelijoita kuin suomalaiset.

Tässä on vielä muistakin kaneista kuvia. Ja kaksi viimeistä kuvaa on Asterin isästä, Hugosta.
Hermeliini
Kääpiöjänis



Tämä postaus oli varmaankin tässä sillä mitään ei tule enään mieleen. See ya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tarkistan kommentit ennen julkaisua, joten ethän lähetä kommenttia useaan kertaan! :)